Online Diary misz N: Ahad

Saturday, February 1, 2014

Ahad



Selamat Tengahri ;)

Ahad yang seronok sebab N hanya dapat rehat duduk dekat rumah
so, N ada la masa nak menaip sambil degar lagu Armada - Hargai Aku


N memang minat lagu ni, dari N study dulu sebab lagu ni dalam maksudnya masa N
pernah dipulaukan dulu ( tapi semua tu salah diri N gak )
 tp bagus gak proses tu sebab N boleh audit diri N. Mungkin selama ni N selalu letak kanta pembesar dan tujukan kat orang dan itulah masanya N kene duduk depan cermin muhasabah atas apa yang berlaku.
Tgok tu dah masuk mood emosi lak hehhhe ;)

nak tau x apa- apa pasal N??


hahaha bajet artis...  Hahaahha N memang suka feeling artis dan N akan namakan setiap kawan N yang ada karakter macam artis.. hehhehe nampak x N memang suka tengok orang hahahah...

1) Makanan - N suka makan antara kegemaran N adalah nasi lemak Kangkung ;) well nama pon orang Malaysia makanan lemak2 memang la N suka.. Lagi satu N suka nasi goreng kg + tomyam campur itu menu wajib kalo N p kedai makanan.. so kalo nak bawak N dating kat warung pon boley hehhehehe =)
N xsuka makan- hmm susah jgak nak senaraikan sbb N memang kaki makan ok N x suka makan sushi hurghhhhh kenapa la ada orang bley makan benda x masak tu phewww N surrender la ...

2) Minum- Teh ais ( ok ni memang favourite) + air masak, tapi kalo kaya sikit N memang suka minum Carot susu =)

3) Karoke - ok walaupon suara N memang xsedap ( minta puji) N memang akan nyanyi  lagu wajib kat Karoke - Agnes Monica( Tanpa Kekasihku), Faradhya (Bertakhta di hati).  lallalalalla

4)  artis - hehehe N memang minat kalo lelaki - Remy Ishak ( gaya macho, limited, exclusive), Jep Sepah( peribadi dia buat N cair, melayu sejati,ciri-ciri imam tu nampak dalam diri dia,cepat berubah bila ditegur). Perempuan  Nabila Huda- ( gila2!, terbuka, dia tahu sapa diri dia), Tiz Zaqyah ( cantik,bakat)

5) Buku- N memang kalo kua  memang akan pegi kedai buku dulu ntah la sebab N memang nerd kot... heheh buku macam2 buku N suka baca tapi N suka sangat baca kitab lama sebab gaya penulisan diorang memang pergh...

6) Kerja - OK N ada la pengalaman keje xbanyak pon N pernah jadi - Cleaner Asrama, Penjual cupcorn+ roti bakar, minah fotostat (keje ni memang mencabar N pernah kene macam2), Guru praktikal ( Ni memang cita-cita N Tuhan tunaikan), Guru tadika ( ni memang lg satu mencabar N seronok ngan budak-budak tp pengurusan masalah so N quit), Kerani ( ok ni la N punya kerjaya sekarang nampak x N just ikut flow je kan In sya Allah N akan jadi sesorang yang lebih berjaya nanti macam kawan2 N )

7) Bercuti - ok N banyak tempat nak pergi tapi terpaksa la berpijak di bumi yang nyata kan  heheheh tapi N senaraikan jer la apa tempat yang N nak pergi.(  Australia,Bukit Tinggi Frasser Hill, PulauTioman, Bali, Pulau Krabi,Paris,Istanbul, Mekah & Madinah )  - My mom said kumpul duit pergi sendiri mak abah tak mampu nak bagi so pergilah kalo nak pergi.

8) Kuat nangis- N memang ada masalah kuat nangis hehehhe . ok yang ni xpayah cakap banyak biasa la tacink tu.. hehhehe

9) kereta - hmm N baru mula bawa kereta secara rasmi waktu umur N 25 tahun  setelah 7 tahun N simpan lesen dalam frame, hehehe tu pon N pakai kete abah N xmampu nak beli kereta. N tau baak auto je manual N dah lupa heheh, N bawak kete xpandai pakai sandal or kasut N akan kaki ayam.. heheh. N bukan pembawa kereta yang mahir sebab N x pandai parking.. hahha. ( Biaq p laaaaa)

10) Budak Kecik - ok N memang peminat tegar anak2 orang hehehhe yes sebab bila balik kerje N akan usung anak jiran N duk kat umah layan diorang mak dia lagi suka senang I nak buat keje.. hehehe so nampak x N ada sifat ibu hehehe (promot diri nampak).
N dah niat dah kalo umur 30 ni N belum berumah tangga lagi dan waktu tu ekonomi N stabil N akan ambil anak angkat dan bina my own life ye la xkan 30 pon nak duk dengan mak abah  hehehhe.. ( bukan N malu duk ngan parent tapi apasalah nya bagi parent N meng "honeymoon" )hehhehe

ok la serba sedikit pasal N 

xoxo..

thanx la sudi nak baca dan amik tau.. bley jer nak tinggalkan biodata korang hehehhe 
















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comments:

Post a Comment

TGOK JER KER TULIS LA SIKIT =)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen